Nieuws

12-06-22 Eindelijk weer goed nieuws in de cattery

30 en 31 maart hebben Benjamin en Lucy leuke feestjes gehad en op 4 juni is daar Luca, een heel mooi katertje, uit geboren. Zijn verhaal is te lezen op zijn eigen pagina


27-09-21 Natuur met een zwart randje

Hoe grillig kan de natuur zijn. Waar die er eerst voor zorgt dat ik niet 1 maar 2 nestjes verwachte dit najaar, heeft het er nu voor gezorgd dat er nog maar 1 nestje zal zijn. Op 21-09-21 is Inova bevallen van 4 prachtige kittens hierover valt meer te lezen op hun eigen kitten pagina. Diezelfde dag had Lucy bloedverlies wat veel te vroeg was aangezien zij pas 2 oktober uitgerekend was. We zijn direct naar de dierenarts gegaan en een echo wees uit wat ik al vreesde. Er waren 3 kittens, maar helaas was 1 van de kittens overleden. De kans was zeer groot dat dit de bevalling op zou wekken en dan was het maar de hoop dat alleen het overleden kitten geboren zou worden, maar die kans was heel klein. Na 2 rustigere dagen ging het toch mis  en zette de bevalling in. Op 23-09-21 is het overleden kitten geboren en kort daarna ook een klein meisje van 44 gram. Tegen alle verwachting in heeft dit krachtige dametje toch nog 10 uur weten te overleven, maar haar longetjes waren nog niet klaar voor de buitenwereld en ondanks haar wilskracht heeft ze het niet gered. Even leek het erop dat Lucy het laatste kitten toch zou voldragen, maar helaas de volgende nacht het kleine mannetje geboren met 55 gram. Voor hem was de bevalling te zwaar en overleed kort na de bevalling. Voor zowel Lucy als mij een aantal pittige dagen. Gelukkig krijgt Lucy veel steun van Inova en mag ze fijn mee moederen met de kleintjes van Inova. Die boffen het maar met 2 liefdevolle moeders. Lucy krijgt nu voorlopig rust en op een later moment ga ik kijken of en wanneer ze nog een keer een nestje gaat krijgen. 


07-09-2021 Planning versus natuur

Als fokker wil ik graag gezonde, lieve en natuurlijk mooie kittens fokken. Hiervoor begin ik op tijd te kijken naar welke kater goed past bij mijn dames en om de lijnen ‘vers’ te houden kijk ik daarvoor ook buiten mijn eigen cattery. Voor Wild Cat's Lucille Ball was mijn oog gevallen op Marivon Benjamin, een erg mooie en lieve kater die bij een goede vriendin van mij woont (Cattery van de Moeshoek). Gelukkig zag zij dit ook zitten en zo was ik aan het wachten tot Lucy (zoals ik haar noem) weer voor het eerst krols ging worden na de suprelorin. Een planning waar ik erg naar uit keek.

Inova van de Moeshoek had natuurlijk dit jaar al een prachtig nestje gehad en voor haar was het tijd voor een jaar rust. Voor Wild Cat's King Crimson had ik dit jaar geen plannen meer dus ook voor hem nog een jaartje rust en beide zijn tegelijk op de Suprelorin gegaan.

 

Tja en dan hebben we het stukje natuur nog, hoe dit zit is te lezen in de planning


06-03-2021 Inova en Silva zijn ouders geworden van 4 wolken van baby's.

Ben je nieuwsgierig hoe ze eruit zien en wat de namen zijn neem dan een kijken op hun eigen pagina. Wekelijks zullen er nieuwe berichtjes en foto's van ze op komen te staan. Voor alle kittens zijn er al toekomstige blikopeners.