Nieuws

Dochter moeder band zorgt voor 'buitenechtelijke' baby's

Soms is een cattery hebben net een soapserie...

Sinds hun gezamelijke zwangerschap en samen opvoeden van hun nestjes zijn Lorraine en Inova erg hecht (vooral Lorraine naar haar moeder toe). Wat dit te maken heeft met nieuwe baby's zul je denken?!

Lorraine kan best pittig zijn naar de 2 nieuwe meiden, dus voor hun (en mijn) rust gaat Lorraine samen met haar moeder Inova voor de nacht in de kattenkamer. In plaats van een deur heb ik daar een hordeur met kippengaas. Zo zijn de katten op de kattenkamer toch nog bij de rest. 

Nu was Pippa krols en moesten King en Peanut ook apart want beide de heren hadden interesse in haar. King wel op suprelorin, maar liever het zekere voor het onzekere. Zo gezegd zo gedaan, de heren met Lorraine op de kattenkamer. Inova lag heerlijk op bed te slapen en gezien Lorraine gezelschap had van haar vader en half broer dit zo gelaten. Dit bleek achteraf geen slimme keuze want Lorraine was het hier niet mee eens. Zit je rustig beneden een film te kijken hoor je ineens van boven een dekkreet die niet te missen is. Gelijk naar boven en daar zie ik een gat in de hordeur, Lorraine en King die helemaal content bij Inova op bed liggen, en in de kattenkamer.... een hele trotse Peanut die naast een wild rollende Pippa stond....

Ergens had ik de hoop, gezien dit de allereerste dekking van Peanut was na 3 rondes suprelorin, dat nu het 'oude zaad' eruit was en ze niet zwanger was. Natuurlijk was dit veredelde hoop en een echo bevestigde wat ik inmiddels al wel wist, de dekking was echt wel geslaagd. En begrijp me niet verkeerd, het nestje is zeker gewenst en ook deze combinatie alleen dan over een paar maanden pas....


07-08-23 Nieuwe aanwinsten in de cattery

Het is altijd goed om voor nieuw bloed te zorgen in je cattery. De zoektocht naar een passend meisje is niet altijd eenvoudig en heb je een mooie lijn gevonden die een goede aanvulling is op je eigen lijken is het maar de vraag of zij ook een fokpoesje aan je verkopen. 

Ik heb het geluk gehad om 2 nieuwe meisjes aan mijn cattery toe te mogen voegen. Beide van mooi afkomst en een mooie match met de heren hier zowel fysiek als stamboom technisch. 

Als eerste heeft Tammy Luchs Skien (nu Pippa genaamd) haar intrede gedaan. Een heel leuk blauw amber zilver effen met wit meisje. Ze was al snel geïntegreerd in de cattery hier en heeft een super leuk karaktertje. Voor Luca was het ook leuk dat er een jonge meid bij kwam gezien hij als eenling opgegroeid is. Ze schelen niet veel in leeftijd (Luca is van juni en Pippa van augustus 2022) en zijn hele leuke speelmaatjes van elkaar. Ik ben Andrea (van cattery Luchs Skien) erg dankbaar voor het vertrouwen en dat Pippa mijn cattery mocht versterken. Ik kijk uit naar toekomstige nestjes met haar. 

 

Afgelopen zaterdag mocht ik eindelijk mijn andere meisje op gaan halen en ze is het ruime jaar wachten meer dan waard. Eigenlijk zou ik vorig jaar uit deze combinatie al een meisje doen, maar toen werden er 2 ventjes geboren. Omdat ik de combi toch wel erg leuk vond mocht ik wachten tot dezelfde combinatie nog een keer werd gedaan. Dat was dus dit jaar en werden er maar liefst 4 dames geboren. Mijn droom was om nog een effen meisje aan mijn cattery toe te voegen en die is met Kaisja uitgekomen. Ze heeft de 4 uur durende reis goed doorstaan, voornamelijk op schoot bij mijn moeder die mee was. In de reismand vond ze maar niks. Ze is hier al goed aan het aarden en de anderen accepteren haar al best goed, uitzonderingen daargelaten. Het is een heerlijk knuffelmeisje die lekker zelfverzekerd is en net doet alsof ze hier al veel langer woont. Altijd weer fijn als het zo goed gaat. Ik ben Heide en Christoph (van cattery von den Raben) erg dankbaar dat zij Kaisja aan mij toevertrouwd hebben en ik hiermee mijn fokdromen verder kan uitbreiden


19-07-23 Nestjes geboren

Beide nestjes zijn inmiddels geboren en de kittens en mama's doen het goed. Waar ik op hoopte is ook gebeurd, Inova ondersteund haar dochter met haar 6 kittens en speelt regelmatig oppas oma als Lorraine haar benen strekt. Ze voeden de kittens samen waardoor ze lekkere dikbillen aan het worden zijn. Beide nestjes hebben hun eigen pagina gekregen. Dat van Lorraine is hier te vinden Back to Nature en dat van Inova is hier te bewonderen A Helping Hand. 

 

Op dezelfde dag als Lorraine zijn ook de kittens bij Cattery Skidbladnir geboren, waar King een buitendekking heeft gedaan. Hier zijn 4 gezonde kittens geboren die het goed doen. Deze kittens, met als thema Annie M.G. Schmidt zijn hier te bewonderen


26-06-23 Leuke nieuwtjes

Het is een tijdje stil geweest omtrent de cattery, maar daar zal binnenkort verandering in komen. Zowel Lorraine als Inova verwachten een nestje medio juli. Ik kijk er erg naar uit om na een jaar weer de kleine wondertjes te mogen verwelkomen en op te zien groeien. Lorraine gaat er volle broertjes en/of zusjes bij krijgen en zelf is ze drachtig van een hele mooie kater die bij goede vriendin woont namelijk Dragonlace's Elvis (Kalle).

 

King heeft deze ronde ook een uitstapje gemaakt naar een poesje uit een bevriende cattery. Rond de tijd dat Lorraine voor dekking is geweest is Truus van de Moeshoek bij King op date geweest en ook zij verwachten rond medio juli kittens. Dit is te volgen via haar eigen cattery, cattery Skidbladnir.

 

Een paar maanden geleden heeft Pippa (Tammy luchs skien) haar intrede gedaan in de cattery als fokpoesje. Zij is een blue amber silver white poesje en ontwikkelt zich erg mooi. Ze heeft een eigen pagina op de site gekregen maar deze moet nog wat aangekleed worden. Wanneer zij een jaar is geweest hoop ik dat zij samen met Peanut voor nageslacht gaat zorgen. Maar nu eerst genieten van de komende 2 nestjes. 

 

Inmiddels heeft King weer een suprelorin staaf gekregen en mag hij gaan genieten van een rustperiode. 


12-06-22 Eindelijk weer goed nieuws in de cattery

30 en 31 maart hebben Benjamin en Lucy leuke feestjes gehad en op 4 juni is daar Luca, een heel mooi katertje, uit geboren. Zijn verhaal is te lezen op zijn eigen pagina


27-09-21 Natuur met een zwart randje

Hoe grillig kan de natuur zijn. Waar die er eerst voor zorgt dat ik niet 1 maar 2 nestjes verwachte dit najaar, heeft het er nu voor gezorgd dat er nog maar 1 nestje zal zijn. Op 21-09-21 is Inova bevallen van 4 prachtige kittens hierover valt meer te lezen op hun eigen kitten pagina. Diezelfde dag had Lucy bloedverlies wat veel te vroeg was aangezien zij pas 2 oktober uitgerekend was. We zijn direct naar de dierenarts gegaan en een echo wees uit wat ik al vreesde. Er waren 3 kittens, maar helaas was 1 van de kittens overleden. De kans was zeer groot dat dit de bevalling op zou wekken en dan was het maar de hoop dat alleen het overleden kitten geboren zou worden, maar die kans was heel klein. Na 2 rustigere dagen ging het toch mis  en zette de bevalling in. Op 23-09-21 is het overleden kitten geboren en kort daarna ook een klein meisje van 44 gram. Tegen alle verwachting in heeft dit krachtige dametje toch nog 10 uur weten te overleven, maar haar longetjes waren nog niet klaar voor de buitenwereld en ondanks haar wilskracht heeft ze het niet gered. Even leek het erop dat Lucy het laatste kitten toch zou voldragen, maar helaas de volgende nacht het kleine mannetje geboren met 55 gram. Voor hem was de bevalling te zwaar en overleed kort na de bevalling. Voor zowel Lucy als mij een aantal pittige dagen. Gelukkig krijgt Lucy veel steun van Inova en mag ze fijn mee moederen met de kleintjes van Inova. Die boffen het maar met 2 liefdevolle moeders. Lucy krijgt nu voorlopig rust en op een later moment ga ik kijken of en wanneer ze nog een keer een nestje gaat krijgen. 


07-09-2021 Planning versus natuur

Als fokker wil ik graag gezonde, lieve en natuurlijk mooie kittens fokken. Hiervoor begin ik op tijd te kijken naar welke kater goed past bij mijn dames en om de lijnen ‘vers’ te houden kijk ik daarvoor ook buiten mijn eigen cattery. Voor Wild Cat's Lucille Ball was mijn oog gevallen op Marivon Benjamin, een erg mooie en lieve kater die bij een goede vriendin van mij woont (Cattery van de Moeshoek). Gelukkig zag zij dit ook zitten en zo was ik aan het wachten tot Lucy (zoals ik haar noem) weer voor het eerst krols ging worden na de suprelorin. Een planning waar ik erg naar uit keek.

Inova van de Moeshoek had natuurlijk dit jaar al een prachtig nestje gehad en voor haar was het tijd voor een jaar rust. Voor Wild Cat's King Crimson had ik dit jaar geen plannen meer dus ook voor hem nog een jaartje rust en beide zijn tegelijk op de Suprelorin gegaan.

 

Tja en dan hebben we het stukje natuur nog, hoe dit zit is te lezen in de planning


06-03-2021 Inova en Silva zijn ouders geworden van 4 wolken van baby's.

Ben je nieuwsgierig hoe ze eruit zien en wat de namen zijn neem dan een kijken op hun eigen pagina. Wekelijks zullen er nieuwe berichtjes en foto's van ze op komen te staan. Voor alle kittens zijn er al toekomstige blikopeners.