One of a Kind

12-06-2022 Inmiddels is het een week geleden dat dit kleine wondertje geboren is na 2 weken tussen hoop en vrees te hebben geleefd. Voordat ik nog een keer een nestje met Lucy wilde doen is Lucy helemaal nagekeken en helemaal gezond verklaard. Waarom het vorige nestje niet gelukt is blijft de vraag. Nu met een andere kater had ik de hoop dat het wel goed zou gaan, tot 2 weken voor de uitgerekende datum. Lucy leek een slijmprop te zijn verloren en ter controle zijn we gelijk naar de dierenarts gegaan voor echo. Hierop was te zien dat er nog 1 levend kittentje was maar helaas ook 1 overleden kitten. Dit was de vorige keer ook het geval en helaas heeft toen het overleden kitten de bevalling opgewerkt. Dit kon nu weer gebeuren en met 2 weken te vroeg had het kitten geen enkele kans. Gelukkig met veel duimen, ook van lieve vrienden, is het de kleine gelukt om te blijven zitten en is hij, een dag na de uitgerekende datum, in de nacht van 3 en 4 juni geboren. Eindelijk was dan daar het kleine wondertje, het licht na een donkere periode. Hij heeft daarom ook de toepasselijke naam Luca Bringer of Light (afgekort Luca Light) gekregen. De zorgen waren nog niet gelijk over want met 88 gram was het maar een klein mannetje, maar liet gelijk al zien veel pit te hebben. Binnen 4 dagen had hij dan ook zijn gewicht verdubbeld. Luca is een rood tabby mackerel met wit mannetje met een klein eigenwijs wit staartpuntje. 


06-09-2022 De kleine uk is alweer 13 weken, wat gaat dat toch snel. Het is al een heel mannetje aan het worden. Vrijdag is hij weer bij de dierenarts geweest voor de enting en controle en hij his helemaal goed gekeurd. Hij vond het maar wat interessant in de behandelkamer en was weer heel stoer bij de prikjes. Op het moment vind hij eten niet zo belangrijk, spelen is veeeeeeel leuker (vooral met je eten). Hij groeit gestaag maar wat minder hard dan hij heeft gedaan. 

 

 

Na lang wikken en wegen is duidelijk wie het nieuwe baasje van Luca gaat worden. Zowel mijn moeder als ik vinden het jammer als hij weg zou gaan, daarom hebben we besloten dat hij hier zal blijven en wordt mijn moeder zijn nieuwe baasje. Een beter baasje kan hij zich niet wensen!

Drømfølger's Luca Light

NFO d 09 23

Katertje

Besproken (blijft in Cattery)

 


Vrij = Kitten heeft nog geen toekomstige blikopener 

Niet beschikbaar = Er is interesse in kitten getoond en in afwachting op eerste bezoek

Besproken = Kitten is niet meer beschikbaar
Alle vorige blogjes zijn terug te lezen onder wekelijkse blogjes


Groeicurve


Fotogalerij