Wekelijkse blogjes Poppy Rosella

Hier zullen wekelijks de blogjes toegevoegd worden samen met een foto om de groei mooi te kunnen zien. 


22-11-23 Lieve Poppy, jij bent samen met Ivy (Gizmo) verhuisd en dit vond je wel erg fijn. In het begin vond je het maar spannend en deed je het liefst alles na wat je zus deed. Spelen met de speelhengel brak het ijs en je ontdekte dat het toch wel erg leuk was in je nieuwe huisje. In tegenstelling tot je zus vond jij het prima toen je weg was en liet je gelijk zien wat een lieve knuffel je bent. Dit was fijn voor Ivy, ze had veel steun aan jou, waar jij aanvankelijk veel steun aan haar had. Een perfecte combinatie dus!


26-10-23 Precious Poppy, een lief meisje met een zacht karakter, tot je een speelhengel tevoorschijn tovert. Ze komt steeds vaker even een knuffel halen en lekker bij me liggen. En vandaag heeft ze ontdekt hoe het kattenluikje werkt. Het begon ineens te regenen en nat worden is toch niet zo haar ding dus met die extra motivatie kwam ze zo door het luikje, de knappe meid. Ze kon de regen dus inderdaad niet zo waarderen haha. 


16-10-23 Ik vind Poppy steeds meer gaan lijken op oma Inova, het type vacht en de vorm van haar koppie zijn bijna hetzelfde. Mooi om te zien hoe genen dan weer terug te zien zijn. Ook Poppy heeft het buitenzijn ontdekt en vind het erg jammer dat ze niet vaker naar buiten mag. Helaas is het weer de laatste dagen niet zo lekker geweest en ik gok dat ze een plensbui toch minder zal waarderen dan dat ze zelf denkt. 


04-10-23 Poppy heeft 1 dagje even wat last gehad van braken en diarree. Zij was de laatste in rij die aansloot en aangezien ik inmiddels de signalen direct herkende kreeg zij al snel de medicijnen. Of dit geholpen heeft of dat ze gewoon niet zo ziek was weet ik niet, maar gelukkig is haar veel bespaard gebleven. Net als Ivy is Poppy een lekkere druktebol die graag aanwezig is. Ze is vaak druk in de weer om met iedereen en alles te spelen. Tijd om een knuffel te halen is er dan ook niet. Eten is ze ook heel goed in en het maakt haar niet veel uit wat je voor zet, al is een muisje toch wel echt favoriet. Ze speelt er ook altijd eerst een tijdje mee, je moet toch wel zeker weten dat het echt dood is en als bijkomend voordeel ze worden er zo lekker mals van, alvorens ze gaat eten. Mocht                                                                        er iemand in de buurt komen als ze met het muisje aan het spelen is kan die een grom en een klap                                                                      verwachten. Kom niet aan het eten van Poppy!


04-09-23 Net als Sage hoort Poppy qua gewicht bij de grote jongens. Ze vliegt bijna omhoog met haar gewicht, maar dat is ook niet gek gezien hoe goed ze eet. Net als de andere is ze een lekkere druktebol die overal heen rent en vooral stiekem de gang in rent als ik even niet op let. Daar paradeert ze dan met staartje omhoog alsof ze een grote overwinning heeft behaald. 


 25-08-23  Ook Poppy weet inmiddels wel raad met dat bordje vlees wat voor haar staat. Ze kan er heerlijk van smikkelen en de smaken maken niet zo uit al is, ook bij haar, de kip toch stiekem wel het lekkerste. 

 

 


13-08-23 Het gaat goed met Poppy, ze groeit en ontwikkeld als een razende. Er zit echt pit in die dame en laat zich niet het kaas van het brood eten, als ze zou eten. Melk is altijd nog beter dan zelf wat gaan eten.


07-08-23 Poppy is een heus fotomodelletje. Ze liet zich van alle kanten even goed zien, fier met haar koppetje de lucht in. Zij was een van de eerste die de ren ontdekte, en eenmaal in de ren is het speeltijd! Als ik bij ze in de ren zit begint ze al echt op mij te klauteren. 


28-07-23 Poppy is helemaal geadopteerd door Inova. Ze drinkt soms wel bij haar eigen moeder maar voornamelijk bij oma en geef haar eens ongelijk, delen met 5 anderen of delen met 2 anderen. Ze begint echt een tortie te worden in karakter, daarom noem ik haar nu vaak Poppytude.  


22-07-23 Kleine Poppy is niet meer de kleinste, zij heeft als eerste de melkbar bij oma ontdekt en is inmiddels een van de zwaardere. Ze waggelt lekker rond nu haar oogjes open zijn, maar 'verdwaald' nog wel eens wat ze dan luid kenbaar maakt. En hoe leuk is het dan dat je niet 1 maar 2 mama's bij je hebt staan. 


13-07-23 Stiekem had ik gehoopt op een tortie dametje uit dit nestje en als kers op de taart was daar Poppy Rosella (klaproos). Toen alleen haar kopje er nog maar uit was was al duidelijk dat ze een rood vlekje op haar bolletje had en een klein streepje tussen haar ogen. Zij is de lichtste van de brusjes met 90 gram, maar ook de pittigste (echt een tortie dus)