Wekelijkse blogjes Jared Rohi

Hier zullen wekelijks de blogjes toegevoegd worden samen met een foto om de groei mooi te kunnen zien. 


22-11-23 Lieve Jared ik ben erg trots op je hoe je het doet. Je twijfelde even of je de sturdi wel uit wilde gaan, maar toen je broer Kamal voorbij kwam lopen was je om. Je vond het wel even spannend en hebt alles van onder de bank bekeken, maar een speelhengel bleek toch te leuk te zijn en ging je meespelen. Je hebt zelfs een bordje kipfilet opgesmikkeld waar je weinig over liet voor je broer. De eerste kennismaking met Josephine, de Ragdoll, was wel even spannend, maar als het aan jou ligt zijn jullie snel vriendjes. Je probeert al lekker naast haar te gaan liggen, maar hier is ze het nog niet helemaal mee eens. 


26-10-23 Jolige Jared, hij wordt steeds ondeugender en ondernemender. Hij staat zijn mannetje tegen de andere en daagt graag uit. Daarnaast is het ook een heel lief ventje die regelmatig een knuffel komt halen. Hij weet ook precies wanneer het tijd is om te eten wanneer ik in de keuken bezig ben. Hij blijft dan naar me roepen tot hij zijn eten heeft gekregen want stel je toch eens voor dat ik hem vergeet. 


16-10-23 Jared doet goed zijn best om zijn achterstand in te halen, hij is inmiddels bijna even zwaar weer als kleine zusje Ivy. Hij komt ook regelmatig in de keuken naar me gillen omdat hij dan iets lekkers wilt. Vooral stukjes kipfilet kun je hem wakker voor maken. Jared was al een aantal keer stiekem naar buiten geweest samen met de andere rode donderstraal dus voor hem was het niet nieuw, maar het was wel leuk toen ineens ook zijn broertjes en zusjes mee naar buiten mochten. 


04-10-23 Net als zijn broer Kamal heeft ook Jared nog een flinke staart meegekregen van het virus. Wat is het ventje naar geweest en heb ik een aantal dagen dwang voeding moeten geven. Hier was hij het echter niet mee eens, maar helaas voor hem had hij als burrito weinig keus. Gelukkig is ook hij uit het diepe dal en weer helemaal zichzelf. De groei zit er in maar hij heeft duidelijk een achterstand opgelopen. Vaak lost dit zichzelf wel weer op. Door wat we samen hebben meegemaakt is Jared toch ook wel stiekem mijn oogappeltje geworden, met daarbij dat hij een super leuk karakter heeft. Hij heeft het spraakvermogen van zijn vader meegekregen. Hij staat regelmatig bij de deur naar me te gillen, hij is heus wel groot genoeg om al alleen in de ren te                                                                                mogen! Als je hem dan gaat aaien als troost duwt hij zijn kopje nog eens goed in je hand en komt                                                                          zijn hele lijfje omhoog. Dit heeft hij van opa King, die kan dat ook zo goed. Zo mooi om te zien wat                                                                        het samenvoegen van 2 lijnen voort kan brengen.  


04-09-23 Net als broer Kamal heeft Jared wat meegekregen van het darmvirus van zijn mama. Hij heeft een paar dagen dunnere ontlasting gehad, maar is hier nooit ziek van geweest en was lekker actief bezig steeds. In zin curve is de dip duidelijk te zien, ook al eet je goed, als je vaker op de bak moet blijft er toch net wat minder hangen. Zijn gewicht zit nu weer mooi in de lift en heeft nergens meer last van.  


25-08-23  Jared kwam er als eerste achter dat je ook zelf een poepje kunt doen, al ging dit wel met een hoop protest want je moet er toch wel voor werken. Dat het buiten de kattenbak was hebben we maar even door de vingers gezien. Al het begin is zwaar. Inmiddels begint hij de kattenbak steeds meer door te krijgen en hoeft niet iedereen te weten dat hij netjes zijn behoefte heeft gedaan. 


13-08-23 Op het moment is Jared de clown van het stel, altijd in om gek te doen en vanuit het niets naar voren te springen om een onzichtbare vijand aan te vallen. Ook tijdens de fotoshoot was hij de clown aan het uithangen door op zijn kop onder de leeuw door te gaan. 


07-08-23 Jared is een lekker vrij ventje, hij was al vrij snel in de ren te vinden en loopt overal fier met zijn staartje omhoog. Maar lekker bij mama en/of oma liggen is toch ook nog wel heel erg fijn. 


28-07-23 Jared speelde voor fotomodel tijdens de fotoshoot en nam de ene na de andere pose aan. Hij heeft een heerlijk nieuwsgierige open blik. Hij begint het lopen al aardig onder de knie te krijgen, al lijkt het nog steeds wel alsof hij een glaasje teveel op heeft als hij door de sturdi heen waggelt. 


 22-07-23 We zijn ruim een week verder en Jared blijft met kop en kont uitsteken boven zijn brusjes qua gewicht. Hij was de 2de die de wereld wilde bekijken en ook aan de wandel ging. Dit is nog best lastig met een lekker dik buikje. 


13-07-23 Als derde kwam Jared Rohi (roos) ter wereld. Voor de afwisseling een leuk rood snoetje die erg doet denken aan zilver. Hij had een verassend geboortegewicht van 111 gram, een stuk groter dan zijn eerder geboren broer en zus en zeker voor een nestje met 6 kittens. Hij doet er dan ook alles aan om het zwaarste te blijven in het nestje en verdedigd 'zijn' tiet goed.